Nedir
Pundi X (NPXS) Nedir?

Pundi X Nedir?
Pundi X yani NPXS, işletmeler için yeni nesil pos cihazları üreten bir girişim. Yeni nesil derken kredi kartı yerine kripto para kabul eden pos cihazlarından bahsediyoruz. Kripto para kabul eden pos cihazlarıyla insanlar işletmelerde sahip oldukları kripto paralar ile ödeme yapabilecekler. İşletmeler bu pos cihazlarına sahip olacak, kullanıcılar da ister telefonlarındaki Pundi X uygulamasından isterlerse de Pundi X kartlarından ödemelerini gerçekleştirecek. Kartlar NFC teknolojisine sahip olacak ve temassız ödeme gerçekleştirebilecek.
Şirketin açıklamasına göre 3 yıl içinde 100 bin ile 700 bin arası pos makinası dağıtmak hedefleniyor.

Pundi X (NPXS) Nedir?
Ayrıca insanlar bu Pundi X pos makinası olan işletmelerden kripto para da alabilecek. Yani bu pos cihazına sahip bir kahveciye gidip Bitcoin alabileceksiniz. Şu an BTC, ETH, LTC, QTUM, XEM, NPXS vb. coinler pos makinalarından alınabiliyor.
Bu piyasadan uzaksanız eğer ve bitcoin nedir diyorsanız buradan öğrenebilirsiniz.
Bu sistem şu an Endonezya’da kullanılmaya başlandı ve hedef kitle öncelikle Güneydoğu Asya pazarı belirlenmiş.
Kripto Paralara Ulaşımda Yaşanan Sıkıntılar ve Pundi X’in Çözümü
Sanal cüzdanlar, borsalar, karmaşık terimler: Pundi X, smart para kartı ve cep telefonuna yüklenecek bir uygulama aracılığıyla kripto paraya ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor:
Telefon uygulaması, özel ve kamuya açık anahtarlarınızın, uzun kodlarla uğraşmadan şifre sistemi ile yönetilmesini sağlayacak. Mobil telefonların sağladığı retina, yüz ve parmak izi tanıma programları, kripto paralarda oldukça karmaşık olan güvenlik sorununu çözecek.
Mobil telefon uygulamasını tercih etmeyenler ise Pundi X’in üreteceği temassız akıllı kart ile kripto paralar ile alış-veriş yapabilecekler. Aile reisleri, birçok kartı tek bir mobil telefon uygulaması üzerinden yönetebilecek ve bu karta para aktarabilecekler.
Satış noktaları, Pundi X platformunu mevcut POS cihazlarına entegre ederek, kripto alım satımı ve kripto paralar ile ürün alım-satımını kendi POS cihazları ile yapabilecekleri gibi, Pundi X’in üretimi özel POS cihazlarını da kullanabilecekler.
Pundi X neden önemli?
Günümüzde kripto paraların çoğu diğer kripto paraları satın almak ve uzun vadede değer kazanmalarını beklemek dışında pek bir işe yaramıyor(!) dolayısıyla “sokaktaki adam” için pek bir anlam ifade etmiyor. Öte yandan Güney Doğu Asya nüfusunun %73’u, çeşitli zorluklardan ötürü bir banka hesabına sahip değildir. Peki, bu kripto paraların günlük alışverişimiz için kolayca fiyat para birimine dönüştürüldüğünü hayal edin. Aynı şekilde, bu alışveriş noktalarından, rahat ve hızlı bir şekilde nakit para kullanarak kripto para alabildiğinizi düşünün. Pundi X, VISA veya Mastercard gibi sistemlere ihtiyaç duymadan, yapacağınız alışverişin kaydını doğrudan blokzinciri üzerine yapıyor ve bu alışverişin “aracısız” olmasını sağlıyor. Satıcı, blokzinciri üzerinden yaptığı satışları görebiliyor ve bunların karşılığında para hesabına geçiyor. Pundi X, yerel finans kurumları ile işbirliği kurarak, müşterilerin kredi geçmişleri üzerinden bir not almalarına olanak tanıyacaktır.
Kullanıcılar, cep telefonlarındaki cüzdanları üzerinden ülkenin nakit parası karşılığında kripto para satın alabilir; bu cüzdanlardan akıllı para kartına kripto aktarabilir, alışveriş noktalarında POS cihazı kullanarak nakit kripto değişimi yapabilirler. Ayrıca cep telefonlarını veya akıllı kartlarını kullanarak, alışveriş noktalarından alışveriş yapabilir, veya Paypal gibi kişiden kişiye ödeme gerçekleştirebilirler.
Şu anda Pundi X sistemi üzerinden BTC, ETH, LTC, XEM, PXS alınıp satılabilmektedir. Nakit para ile değiş-tokuşun yanı sıra, bazı yerlerde elektrik, su vs. gibi faturalar kripto para kullanılarak ödenebilmektedir.
Şubat 2017’den bu yana Pundi X’in cep telefonu uygulaması olan Pundi-Pundi, 100,000 indirimi geçti ve 20,000 aylık aktif kullanıcıya kavuştu. Endonezya başkenti Jakarta’da 500’ü aşkın mağaza, restoran ve kafe, Pundi X’in “QR kodlu ödeme” sistemini halihazırda kullanmaktadır.
Pundi X POS Sistemi ve NPXS Token’ı
Pundi X POS sistemi, donanım olarak hazır gelen POS cihazı veya Android / IOS işletim sistemleri üzerinde bir uygulama olarak kullanılabilir. Bu sistem üzerinden yapılan alım satımlar, blok zincirine kaydolmaktadır. Pundi X POS sisteminde, önce kripto paranın bir miktarı yerel nakit paraya çevrilir, daha sonra yerel nakit para kullanılarak alışveriş yapılır. Şirketin, 3 yıl için hedef cihaz sayısı 100,000’dir.
Her POS cihazı, Ethereum ve NEM blockchain’e bağlıdır. Bu sayede her alışveriş noktası, Xpluginler üzerinden bu blockchain’e bağlı olurlar ve dünyanın dört bir yanından programcılar bu kullanıcılara ulaşabilirler. POS cihazları, müşteri tarafındaki bilgi ekranı ve satış fişi üzerine reklam verilmesine olanak tanır. Bu reklam NPXS tokenları ile ödenir ve gelirin bir kısmı satıcıya, bir kısmı da Pundi X’e kalır. NPXS, ayrıca blokzinciri üzerinde yapılacak kayıt işlemleri için “yakıt” olarak kullanılır.
Uyarı: Bu yazı sponsorlu bir yazı değildir.
Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı yalnızca bilgilendirme amacı ile yazılmış olup yatırım tavsiyesi değildir.
Nedir
İstanbul Blockchain Okulu (Istanbul Blockchain School) Nedir?

Türkiye’den yeni bir adım daha geldi. Blockchain alanında hızla artan gelişmelerden sonra Türkiye de bu yarışta devamlılığını kanıtlar nitelikte Türkiye’nin İlk Blockchain Okulu projesi olan Istanbul Blockchain Okulunu duyurdu.
30 Mayıs 2019 pazar günü, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ortaklığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamındaki Habitat Derneğinin lansmanı ile birlikte Istanbul Blockchain Okulu Projesinin lansmanı gerçekleştirildi.
Başta İstanbul’da yaşayan yazılımcılara, girişimcilere, lise ve üniversite öğrencilerine, ayrıca bilişim ve finans sektöründeki genç teknik profesyonellere yönelik bu eğitimlere katılım için Habitat Derneğinin web sitesindeki duyuruları takip etmek gerekiyor.
Girişim evi Inogar da gerçekleşen etkinliğe Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan, İstanbul Kalkınma Ajansı Temsilcisi Yasemin Özlem Mailoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin katıldı.
“Blockchain alanındaki eğitim ve insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz”
İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin, ülke olarak teknoloji alanında oyun kurucu olmak amacıyla Blockchain okulu projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
Açıyoruz, İstanbul ekosistemine yeni bir soluk getiriyoruz.@istkaorgtr tarafından desteklenen ve @habitatdernegi olarak @tspborgtr ortaklığında hayata geçirdiğimiz @BlockchainOkulu projemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Heyecanlıyız, gururluyuz. pic.twitter.com/7bE21xa8tE
— İsmail Metin (@ismaillmetin) May 30, 2019
İsmail Metin ayrıca blockchain konusunda farkındalığı artırarak uzman yazılımlar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren, şunları ekledi:
“Blockchain projesi, prototip ve iş modellerini başta finans olmak üzere İstanbul’daki çeşitli sektörlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Hedef grubumuzda İstanbul’da yaşayan yazılımcılar, girişimciler, konuyla ilgili lise ve üniversite öğrencileri ve İstanbul’da bilişim ve finans sektörü içerisindeki genç teknik personeller var.”
“Bu hedef grubunu blockchain projemize dahil etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde blockchain alanındaki eğitim ve insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz.”

İstanbul Blockchain Okulu
Kripto paraların günümüzde yoğun bir şekilde ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandığını anlatan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“10 yıl sonra madeni paranın bir zamanlar ödeme aracı olarak kullanıldığını çocuklara anlatmak durumunda kalabiliriz. İnternet’in ortaya çıkışı teknoloji devrimi olarak adlandırılıyor.”
“Blockchain teknolojisi de internetin ortaya çıkışından sonra teknolojide ikinci devrim olarak değerlendiriliyor. Blockchain yapısı itibarıyla tamamen açık, özgür ve erişilebilir bir ekosistem sunuyor. Blockchain, finans dünyasını olduğu kadar devlet-vatandaş ilişkisi, lojistik, sağlık, emlak, eğitim gibi birçok alanı etkileme kapasitesi olan bir teknoloji.”
Habitat Derneği Bilgi ve İletişim Teknolojileri Programı Koordinatörü İsmail Metin’in sunumuyla başlayan lansman, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan ve İstanbul Kalkınma Ajansı Temsilcisi Yasemin Özlem Mailoğlu’nun açılış konuşmalarıyla devam etti.
Lansman programı, Blockchain teknolojisiyle ilgili düzenlenen panelin ardından sona erdi. Projeyle ilgili tüm detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.
En önemli kripto para haberlerinden ve fiyat analizlerinden ilk siz haberdar olmak için: Bizi Telegram’da takip edebilirsiniz!
Nedir
ANKR Nedir? Detaylı İnceleme

ANKR Nedir?
ANKR, veri merkezlerinde ve cihazlarda işlem yapan bilgi işlem kaynaklarından yararlanmayı amaçlayan dağıtılmış bir bilgisayar platformudur. ANKR’ın sağladığı, işletmelerin ve tüketicilerin kapasitelerini cihazlarından, şirket içi sunuculardan, özel buluttan ve hatta genel buluttan para kazanabilecekleri ekonomik bir model haline getirmek. Bu, ANKR’un kullanıcılara çok daha ucuz bir fiyata daha yüksek bir kazım gücü sağlamasına olanak tanır.
Projenin Durumu?
ANKR’ın Blockchain Ağının Teknolojik Özellikleri
ANKR’ın aşağıdakileri içeren teknolojik özellikleri:
- Proof of useful work (PoUW) consensus, Protokolüne dayalı kaynak verimli madencilik programına sahip.
- Mevcut İnternet çözümlerini ve gerçek dünya verilerini zincirdeki varlıklara bağlayan kesintisiz arayüz sağlayan oracle hizmeti.
- Dağıtılmış Bulut Bilişim (DCC) platformuna sahip olması.
- Yan zincirlere sahip olması ve çok zincirli yapısı.

ANKR Proof of Useful Work Sistemi
Proof of useful work: Bitcoin deki gibi karma zincirler üzerinde gereksiz fazladan elektrik ve kazım gücü harcamak yerine, PoUW consensus, kendi kendine sürdürülebilir bir blockchain döngüsü sağlar. Ayrıca PoUW, kullanan işletmeleri ve tüketicileri tarafından sağlanan iş görevleri oluşturulmasını sağlayıp doğru kaynakların en yararlı şekilde kullanılmasına olanak tanır.
ANKR, tüm global bilgi işlem kaynaklarını kullanan bir sisteme sahiptir. Madenci sadece başlangıçta kendi tokenini değil, aynı zamanda bizim CPU’muzu da kiralayarak madencilik yapabilecek. Başka bir deyişle, madenciler madencilikten daha fazla kar elde edeceklerken CPU’su kiralananlar da onlar kadar kar elde edebilecekler.
SGX (Software Guard Extensions): Protokol, güvenlik ve gizliliği sağlamak için uzaktan onay ile SGX özellikli CPU’larda çalışır. Yeni PoUW modeli, yeterli teşviklerin sağlandığı taktirde dünya çapında boşta olan kazım gücünü büyük bir potansiyelle kullanılabilir kılar: Bu şemada, her kullanıcı kullanıldığı kadarı sistem tarafından coin elde edebilir ve bazıları blokları üretmek için ekstra ödül bile alabilirler. Gelecekte, bu madencilik şeması Evrensel temel gelire (UBI) de fayda oluşturabilir.
Oracle Hizmeti: Entegre Oracle hizmeti, hem kriptografik verilerden hem de güvenilir bir yürütme ortamından (TEE) yararlanarak doğrulanmış veri kaynağı sağlar. Standart bir API ve mevcut Web sitelerinden alınan port verileri sayesinde Oracle hizmeti gerçek dünyadaki işletmeleri daha da ulaşılabilir kılıyor bu şekilde madencilik faaliyetlerini ANKR altyapısı daha da kolaylaştırıyor.

ANKR Döngüsü
Dağıtılmış Bulut Bilişim (DCC) Platformu: DCC platformu bir peer-to-peer modeli olarak kullanıcılar arasında işlem gücü oluşturmayı sağlar. PoUW consensus mekanizması ile madenciler, örneğin makine öğrenimi, yapay zeka vb. gibi hesaplama yaparken ağı güvence altına almak için boş bilgisayarın kaynaklarını kullanabilecekler. Madenciler DCC platformu ile ekstra tedarik alanı da yaratabiliyorlar. Ekstra bilgi işlem kaynaklarına ihtiyaç duyan bireyler/şirketler, DCC’nin talep tarafını oluşturacaktır. DCC, mevcut bulut bilişim hizmetlerine kıyasla bulut bilişime girişte engel sayısını düşürür ve korunmayı arttırmayı sağlar.
Çok Zincirli Yapı: Farklı uygulamaların bağlı yan zincirlerde kendi akıllı sözleşmelerini yapmalarını sağlar, PoUW’a dayalı ana zincirde aşırı yüklenme işlemlerini önler. Ana zincir, zincir dışı verilerin her alt zincire hızlı bir şekilde aktarılması için yerel kimlik doğrulaması yapılmış bir veri gönderim hizmeti sağlayacaktır. Mevcut iş dünyası, güçlü bilgi işlem gücü ve ana zincir tarafından sağlanan yerel veri gönderme hizmeti ile alt zincirinde merkezi olmayan özerk uygulamalar oluşturmaya yardımcı olur.

ANKR Ana Zincir Ve Alt Zincir Kavramı
ANKR Takımı
Chandler Song
Co-founder & CEO
Stanley Wu
Co-founder & CTO
Ryan Fang
Co-founder & COO
David P. Anderson
Technical Advisor
Yol Haritası

ANKR Yol Haritası
ANKR Projesinin Faydaları
- Proje, fikir birliği protokolü (PoUW), güvenilir donanım, veri akışı (Oracle), dağıtılmış hesaplama ve yan zincir yapısı gibi blockchain’in de karşı karşıya kaldığı çok büyük sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor. Başarılı olursa, önemli bir proje haline gelebilir.
- PoUW, büyük miktarda kazıma gücünün potansiyelini ortaya çıkarabilecek ve üretken araçlara dönüştürebilecek yeni bir altyapı ve modelleme oluşturabilir.
- ANKR Projesi, saygın kurumsal yatırımcılardan güçlü destek almıştır, bu da projeye olan güveni arttıran etkenlerdendir.
ANKR Projesi Hakkındaki Endişeler
- Proje, güçlü bir ağ etkisi yaratmak için çok sayıda tedarikçiye ve dağıtık bilgi işlem sağlayıcısına ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte, platformun benimsenmesini sağlamak için herhangi bir iş ortaklığı / piyasaya stratejisi açıklanmadı.
- Yol haritası Temmuz 2018’in ötesine geçmiyor, bu da ekibin proje ile ilgili planlamalarını tahmin etmeyi zorlaştırıyor ki bu da güveni sarsabilecek durumlar arasında.
- CEO ve COO dahil ekibin bazı kilit üyeleri kolejden yeni çıkmış ve sınırlı çalışma tecrübesine sahiptirler.
ANKR Projesinin Özeti
ANKR, hedefleri ve altyapısı sayesinde pazar tarafında umut vaad eden bilinirliğe sahip bir projedir. Sabit gelirin çoğu fonlardan sağlanıyor ve sendikalara izin verilmiyor aynı zamanda, tokenlerin alım satımını takiben çok fazla karşılanamamış talep olmasına karşın, ANKR aynı anda birçok sorunu çözmeye çalışan çok iddialı bir proje. Projenin hem teknik hem de iş geliştirme tarafında ilk aşaması göz önüne alındığında, projenin uzun vadeli uygulanabilirliği hakkında tarafsız bir görüşe sahibiz. Ancak, takım başarıyla projenin üstesinden gelebilirlerse, potansiyel azımsanamayacak ve kar sağlayacak bir proje.
Uyarı: Bu yazı sponsorlu bir yazı değildir.
Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı yalnızca bilgilendirme amacı ile yazılmış olup yatırım tavsiyesi değildir.
ICO İncelemeleri
Nuls Nedir ? En Kapsamlı Rehber

Nuls Nedir?
Nuls’u eğer kısaca özetleyecek olursak; kişilerin veya kurumların kendi Blockchain ağlarını oluşturmasını sağlayan ihtiyaca yönelik özelleştirilebilir, Blockchain alt yapısı sunan bir projedir diyebiliriz.
Temel Olarak;
Nuls, açık kaynak kodlu, topluluk odaklı, halka açık bir blok platformdur.
Akıllı sözleşmelerinde ise çoklu zincir sistemi, zincirler arası fikir birliğini içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan, farklı modülleri olan, modüler bir mimaridir. Bu modüller özel blok zincirleriyle çalışabilir ve farklı endüstriyel hedeflere uyacak şekilde özelleştirilebilir bir ağ yapsıdır.
Nuls’un faydaları nelerdir?
Nuls’un Teknolojisi:
Nuls platformu iki bölüme ayrılmıştır: mikro çekirdek ve işlevsel modüller. Microkernel, tüm ağın temeli olarak işlev görürken, fonksiyonel modüller özelleştirilebilir modüler altyapısı sağlar. Nuls, kullanıcılarının takılabilir alt zincirleri kendi ihtiyaçlarına göre oluşturmalarını ve değiştirmelerini sağlayarak halka açık ve özel bloklar ile halkın ihtiyacı olan blokzinciri boşluklarını doldurmak istiyor.
Platform, uygulama basitliği ön planda tutularak tasarlanmıştır. Geliştiriciler ana zinciri birkaç özelleştirilebilir modülle birlikte kullanabilecekler. Bu, geliştiricilere modül özelleştirmesi için kendi kurallarını seçme ve becerilerine göre projeler oluşturma özgürlüğü sağlayacaktır.
Kredi Kanıtı Konsensus Mekanizması: Nuls blokzinciri, Nuls geliştirme ekibi tarafından tasarlanan bir Kredi Kanıtı (PoC) protokolü kullanır. Kredi Kanıtı, PoS’a benzer şekilde çalışır; bu, kullanıcıların NULS madenciliğine yapabilmeleri için NULS tokenlerini kilitlemeleri gerektiği anlamına gelir.
NULS Akıllı Sözleşmesi: Nuls, akıllı sözleşmesi NULSVM adında bir sanal makineyi blok zincirine entegre etti. Sanal makine, iç altyapı modülleri ve dış servis modülleri arasında yer almaktadır. Nuls akıllı sözleşmeleri, çeşitli üst düzey uygulamalar tarafından uygulanmakta ve NULSVM tarafından hesaplanmaktadır. Akıllı sözleşmeler, geliştiricilerin istenen dillerde bir program geliştirmelerine izin verecek şekilde farklı programlama dillerine uyarlanabilecek şekilde tasarlanmıştır.
1’dk da NULS:
Nuls Blockchain’in Teknolojik Özellikleri
Alt Zincir Konsensusu: Nuls, üzerine inşa edilmiş tüm alt zincirler için bir temel yapı görevi görür. Gerekli tüm araçları, geliştiricilerin alt zincirlerini kendi fikir birliği kuralları ve tokenleri ile kişiselleştirmeleri için modüller olarak sunar.
Modüler Mimari: Nuls, blockchain teknolojisindeki sürekli gelişmelere kolayca uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Modüler yapısı nedeniyle blockchain’e gereken esnekliği sağlayan Linux çekirdeğini bütünleştirir. Bu, tüm güncel blok zincir geliştirmelerinin kolaylıkla uygulanmasına olanak sağlayacaktır.
Modül Yöneticisi: Nuls modül yöneticisi, tüm modüller arasında iletişim kurarak eylemleri kolaylaştırır. Blok zincirinin gerektirdiği şekilde modülleri yönetmek, yüklemek ve boşaltmaktan sorumludur.
Çok Zincirli Sistem: Nuls, Nuls’un ana zincir ve alt zincirler arasında hareket etme kabiliyeti nedeniyle çapraz zincir fikir birliğini kullanarak blok zincirindeki çeşitli blokları doğrular.

Nuls Blockzincirleri
NULS’ın diğer kripto para birimlerinden farkı nedir?
Yalnızca eşler arası işlemlerin bir aracı olarak hizmet veren çoğu kripto para birimine karşılık, NULS, altyapısının önemli bir parçasıdır. NULS Platform için gerekli fonları toplamak ve kullanıcıların ağa katılmalarını sağlamak için kullanılır.
NULS, geliştirme ekibi tarafından tasarlanan Kredi Kanıtları adlı kendi fikir birliği mekanizmasını kullanır.
Platform, her biri kendi kurallarına göre birden fazla alt zincir geliştirmeyi kolaylaştıran modüler bir yapıya sahiptir.
NULS’a yatırım yapmalı mıyız?
Şimdiye kadar, geliştirme ekibi yol haritalarında belirlenen hedefleri zamanında tamamlamayı başardı. Şu anda, NULS üç aşamalı bir gelişme sürecinde ilk aşamasını geçiyor. Son zamanlarda, Temmuz 2018’de, NULS ana ağını ve masaüstü cüzdanını piyasaya sürdü. Şimdi resmi cüzdanını başka platformlarda başlatmak için sabırsızlanıyor. Her zaman söylediğimiz gibi yatırım yapmak bir risktir ve alabileceğinizden fazla riske girmeyiniz.
Whitepaper’ı buradan indirebilir ve NULS sisteminin nasıl çalıştığı ve Coin hakkındaki tüm ayrıntıları kolayca öğrenebilirsiniz.
NULS Takımı
Liesa Huang
CEO
Issac Kim
COO
Niels Wang
Director of Media and Communications
Reaper Ran
Community Management Director, Co-Founder
Coin Detayları:
Sembolü: NULS
Toplam Coin : 40.000.000
Piyasa Değeri: $33.821.234
Uyarı: Bu yazı sponsorlu bir yazı değildir.
Sorumluluk reddi beyanı: Bu yazı yalnızca bilgilendirme amacı ile yazılmış olup yatırım tavsiyesi değildir.
Kayanak: coingecko, coinswitch, nuls.io

Ulusal Balıkçılık Enstitüsü ve IBM’in Blockchain Takibi Sistemi Food Trust

Visa, Blockchain’in Bazı Yönlerine Yönelik Global Sınır Ötesi Ödeme Ağı Başlattı

Facebook Coin’in Whitepaper’ı Çıkış Tarihi! Facebook Kaynakları
Güncel Grafik
Bizi Twitter’da Takip Etmeyi unutma
Popüler Başlıklar
-
Bitcoin Analizi7 ay önce
Bitcoin Analizi, Bitcoin 5.700 Doları Geçti!
-
Kripto Para Haberleri7 ay önce
MIT Profesörü Christian Catalini Facebook Coin ile Çalışıyor!
-
Kılavuz11 ay önce
2019’da Yatırım Yapılabilecek En İyi Altcoinler
-
Kripto Para Haberleri7 ay önce
Tron Kendi Blockchain Ağının Kritik Güvenlik Açığını Açıkladı!
-
Kılavuz11 ay önce
2019 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi 10 Kripto Para
-
Kılavuz10 ay önce
2019’da Madenciliğini Yapabileceğiniz En İyi Kripto Paralar
-
Analiz8 ay önce
Bitcoin’in 10 Yıllık Kısa Tarihi
-
Kılavuz10 ay önce
En İyi 10 Online Kripto Para Cüzdanı